Συχνές ερωτήσεις

 

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Χαιρόμαστε να καλύπτουμε κάθε σας απορία. Για περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας .

Πριν τη γενική αίματος τι διατροφή πρέπει να ακολουθήσω;

Δεν απαιτείται κάποια ειδική διατροφή πριν από τη γενική αίματος. Καλό είναι όμως να αποφύγουμε κάποιο Λιπαρό γεύμα πριν από την εξέταση . Για καλύτερα αποτελέσματα μη φάτε τίποτα 10 με 12 ώρες πριν την αιμοληψία. Το νερό δεν επηρεάζει καμία εξέταση.

Ποια ηλικία προτείνετε εσείς να αρχίσει να κάνει κάποιος μικροβιολογικό τσεκ-απ;

Δεν υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας για να κάνει κάποιος μικροβιολογικό τσεκ-απ. Πρακτικά αυτό μπορεί να γίνει από την ηλικία του ενός έτους έως και τους υπερήλικες. Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία.

Μπορώ να πάρω τα φάρμακα μου πριν την αιμοληψία;

Επειδή κάποια φάρμακα (όπως τα σαλικυλικά, η κορτιζόνη, τα αντισυλληπτικά, τα διουρητικά, τα αντιεπιληπτικά, κα.) παρεμβαίνουν στο μεταβολισμό ορισμένων ουσιών ή στην αντίδραση τη ανάλυσης, καλό είναι να μην παίρνονται πριν την αιμοληψία. Επίσης, δεν θα πρέπει να λαμβάνεται πριν την αιμοληψία η θεραπεία για το θυρεοειδή, εκτός αν ο ενδοκρινολόγος έχει συστήσει διαφορετικά.

Πότε γίνεται ο ορμονικός έλεγχος;

Η αιμοληψία μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και δεν χρειάζεται νηστεία. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αξιολογούνται πάντα σε συνάρτηση με την ημέρα του κύκλου της γυναίκας. Το πιο ενδεδειγμένο όμως χρονικό διάστημα για τη διεξαγωγή των περισσότερων εξετάσεων (Προλακτίνης, FSH, LH, Ανδρογόνων) είναι μεταξύ 2ης και 5ης ημέρας του κύκλου.


Για μας

Μικροβιολογικό ιατρείο - Χατζηκαλλινικίδου Μαλιούφα Αιματολογικό Βιοχημικό Ορμονολογικό Ανοσολογικό στα Γιαννιτσά και στην Κρύα Βρύση Πέλλας

Επικοινωνία